Επικοινωνήστε μαζί μας: 2310766638

H εταιρεία

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η εταιρία σήμερα έχει ως κύρια δραστηριότητα τη παραγωγή και πώληση φυτών ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και στη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών της.

Διοικείται από τον Μιχάλη Καραβασίλη και έχει την έδρα της στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.

Στην έδρα της επιχείρησης στεγάζεται ο κορμός των δραστηριοτήτων της, σ’ένα χώρο όπου υπάρχουν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις παραγωγής φυτών, φωτοβολταϊκό πάρκο, logistic center, το cash and carry τμήμα της πώλησης φυτών και τα γραφεία της επιχείρησης.

Στο τομέα της παραγωγής η εταιρεία κατέχει 15 στρέμματα θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, άρτια εξοπλισμένες με υψηλότατη τεχνολογική υποστήριξη διασφαλίζοντας την παραγωγή φυτών άριστης ποιότητας. Επιπλέον έχει συνάψει μόνιμες συνεργασίες από κοινού για την παραγωγή φυτών με παραγωγούς στην Ελλάδα και παραγωγούς στο εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο έχει εξασφαλίσει τεράστια ποικιλία φυτών, εξαιρετική ποιότητα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Στο τομέα των πωλήσεων η εταιρεία είχε πραγματικά  αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, διαθέτοντας μεταποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, επιτυγχάνοντας έτσι να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στον κλάδο της, στην χώρα μας, κάνοντας πωλήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πελάτες της είναι χονδρέμποροι φυτών, garden centers, ανθοπωλεία, έμποροι λιανικής πώλησης, ξενοδοχειακές μονάδες, κ.λ.π..

Τα γενικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης είναι  ο άριστος επαγγελματισμός, μεγάλη γκάμα προϊόντων, εξαιρετική ποιότητα, και πολύ χαμηλές τιμές.

O προσανατολισμός της εταιρίας αφενός στη σύναψη σταθερών συνεργασιών με πολλούς άλλους παραγωγούς, αφετέρου στην εξωστρέφεια στον τομέα των πωλήσεων, οδήγησε την εταιρία στο να καταφέρει να συγκαταλέγεται στις καλύτερες και μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου της στην Ελλάδα.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η εταιρεία ΄΄Καραβασίλης φυτά΄΄ ξεκίνησε  το 1955  όταν  ο Βασίλης Καραβασίλης κατασκεύασε ένα μικρό θερμοκήπιο στην οδό Μοναστηρίου δίπλα στην κατοικία του  και ασχολήθηκε με την παραγωγή καλλωπιστικών φυτών.Ανήσυχος και τολμηρός με έντονο επιχειρηματικό πνεύμα ο  ιδιοκτήτης ακολούθησε μια πορεία συνεχούς αύξησης των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων.

Το 1985 η εταιρεία αλλάζει έδρα και μετεγκαθίσταται πλέον στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης .Εκεί σε ιδιόκτητο χώρο 5,000 τ.μ.  κατασκευάζεται θερμοκήπιο 3,700 τ.μ. και πλέον από μικρός παραγωγός ο Βασίλης  Καραβασίλης ,έχοντας όλα αυτά τα χρόνια την αμέριστη βοήθεια της συζύγου του Τασίας, καταφέρνει να μπεί πλέον πολύ δυνατά στο χώρο των καλλωπιστικών φυτών και να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς στο κλάδο της χονδρικής πώλησης στην Βόρεια Ελλάδα.

Το 1994 δημιουργείται η νέα εταιρία  του Μιχάλη Καραβασίλη.Ο συνδυασμός της εμπειρίας της προηγούμενης γενιάς με την καινοτομία και τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα της νέας γενιάς,δημιούργησαν ένα άριστα γόνιμο έδαφος για να ακολουθήσει αμέσως μετά μια πραγματικά αξιοθαύμαστη πορεία.

Οι επιστημονικές γνώσεις  του νέου ιδιοκτήτη και οι γνώσεις του πάνω στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι συνδυάστηκαν άριστα με μια σειρά επενδύσεων και πραγματικά η εταιρεία κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ξεπεράσει τα όρια της Βόρειας Ελλάδας και να  κατακτήσει μια από τις ψηλότερες θέσεις στον τομέα της παραγωγής και χονδρικής πώλησης καλλωπιστικών φυτών όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες.