• Η αρχή

  Η εταιρεία “Καραβασίλης φυτά” ξεκίνησε το 1955 όταν ο Βασίλης Καραβασίλης κατασκεύασε ένα μικρό θερμοκήπιο στην οδό Μοναστηρίου δίπλα στην κατοικία του και ασχολήθηκε με την παραγωγή καλλωπιστικών φυτών. Ανήσυχος και τολμηρός με έντονο επιχειρηματικό πνεύμα ο ιδιοκτήτης ακολούθησε μια πορεία συνεχούς αύξησης των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων.

 • Αλλαγή Έδρας

  Το 1985 η εταιρεία αλλάζει έδρα και μετεγκαθίσταται πλέον στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης. Εκεί σε ιδιόκτητο χώρο 5,000 τ.μ. κατασκευάζεται θερμοκήπιο 3,700 τ.μ. και πλέον από μικρός παραγωγός ο Βασίλης Καραβασίλης, έχοντας όλα αυτά τα χρόνια την αμέριστη βοήθεια της συζύγου του Τασίας, καταφέρνει να μπει πλέον πολύ δυνατά στο χώρο των καλλωπιστικών φυτών και να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς στον κλάδο της χονδρικής πώλησης στη Βόρεια Ελλάδα.

 • Δημιουργία νέας εταιρείας

  Το 1994 δημιουργείται η νέα εταιρία του Μιχάλη Καραβασίλη. Ο συνδυασμός της εμπειρίας της προηγούμενης γενιάς με την καινοτομία και τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα της νέας γενιάς, δημιούργησαν ένα άριστα γόνιμο έδαφος για να ακολουθήσει αμέσως μετά μια πραγματικά αξιοθαύμαστη πορεία.

 • Σήμερα

  Οι επιστημονικές γνώσεις του νέου ιδιοκτήτη και οι γνώσεις του πάνω στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι συνδυάστηκαν άριστα με μια σειρά επενδύσεων και πραγματικά η εταιρεία κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ξεπεράσει τα όρια της Βόρειας Ελλάδας και να κατακτήσει μια από τις ψηλότερες θέσεις στον τομέα της παραγωγής και χονδρικής πώλησης καλλωπιστικών φυτών όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες.